toggle menu

Slagerij Casablanca

Top slager met een lach

Naast het feit dat je er natuurlijk een goed stuk vlees kunt kopen wordt bij slagerij Casablanca de actualiteit van de dag het liefst met een kwinkslag doorgenomen.

Tijdens het praten hakt Mimoun vakkundig met een soepele beweging brokken kip in kleine stukjes. Er moet een hoop gesneden worden, want kip wordt het meest verkocht in de slagerij. Op de tweede plaats komt rundvlees gevolgd door lamsvlees (schaap), maar hij verkoopt ook geit, gezouten vlees en met de feestdagen haas en kalkoen. Varkensvlees is natuurlijk uit den boze bij een Islamitische slagerij, hoewel hij er de kennis wel van heeft. Mimoun heeft een Nederlandse slagersvakschool doorlopen en heeft alle diploma’s.

Waarom de naam Casablanca?
Gewoon omdat het een mooie naam is. Dat er in andere steden ook slagerijen met dezelfde naam zijn vindt Mimoun niet zo erg. Als het maar niet in de regio Rotterdam is.

Middellandstraat - Slagerij Casablanca Middellandstraat - Slagerij Casablanca Middellandstraat - Slagerij Casablanca